Voor wie?

Meer info over de werking van het Park-Atelier. Een zelfstandige begeleidster, gespecialiseerd in leren leren, studeren, opvoeden en coachen.

Kinderen van 4 tot 12 jaar (basisonderwijs)

 Zit je in de lagere school en heb je het moeilijk om tafels te leren, vind je het spellen van woorden moeilijk, heb je het lastig met woordpakketten, … Door ondersteunende leerstrategieën en leuke spelvormen kunnen we samen deze moeilijke punten aanpakken. 
Vind je stilzitten lastig?  Samen kunnen we de tafels erin springen of stappen om het rekenen vlotter te laten verlopen.  En wist je dat je kan leren klok lezen door een papieren klok in stukken te scheuren? 
Samen met een van je ouders kunnen we aan de slag gaan.

Jongeren van 13 tot 18 jaar (secundair onderwijs)

Zit je in het middelbaar onderwijs en wordt het leren veel?  Hoe krijg je en ballet en voetbal en wiskunde en tekenschool en … in dat schema gepast?  Hoe ga je gestructureerd te werk en tracht je zoveel mogelijk effect te hebben van je leren. Heb je al eens gehoord van de executieve functies? 
We kunnen samen op weg gaan om een gepaste leerstrategie te ontwikkelen.  Wat is jouw leervoorkeur? 
Of heb je nog nooit moeten studeren en vraagt de school plots dat je meer doet?  Wanneer doe je voldoende en hoe kan je dat bevragen en bespreken met je leerkracht?

Heb je soms, regelmatig, vaak of altijd het gevoel dat je het wel weet, maar dat het er niet uitkomt op een test of een examen?  Bezorgt een spreekbeurt geven je koude rillingen of een slechte nacht? 

Ouders met kinderen tussen 4 en 18 jaar

Individueel:
Vanaf dat je kind naar school gaat, vertrouw je de ontwikkeling en de groei van je kind toe aan professionals.  De leerkrachten trachten het beste uit je kind te halen.  Soms gaat dit niet over rozen. 
Merk je dat je kind nood heeft aan extra ondersteuning in zijn leren en heb je nood aan begeleiding, dan kunnen we samen zoeken naar een gepaste vorm. 
Als je kind op een andere manier gaat leren, dan heeft dat een invloed op de organisatie thuis.  Zoeken we samen naar een rustig plekje of maken we een gaatje in de drukke agenda om elke dag die korte herhaling te doen?  Een verandering bij een van de gezinsleden zorgt voor een verandering in het systeem.  Daarom kan het zinvol zijn om dit in het geheel te bekijken. 

 

Opvoeden en Hoogbegaafdheid:
Is je kind hoogbegaafd en heb je nood aan extra tools om hiermee dagelijks om te gaan.  Wat als het plan in het kinderhoofd niet overeenkomt met jouw plan?  Hoe vaak moet je een ‘waarom’ uitleggen en wanneer stopt dit?  Wat als je kind niet luistert omdat je boodschap vanuit je ouderrol is gegeven?  Geen tips en tricks, wel een overzichtelijke wijze van kijken naar hoogbegaafde kinderen en een aantal handvaten die het opvoeden kunnen ondersteunen.  Wondermiddelen en recepten hebben we niet in de aanbieding. 


Schooltolk:
Merk je thuis dat je kind boos, verdrietig, overdreven uitgelaten, … is na school en dat het niet oprecht tevreden of gelukkig is, dan loopt er misschien wel iets mis op school.  Is de leerstof te moeilijk of krijgt het kind net niet voldoende uitdaging aangeboden.  Zou je graag op een rustige manier met de school in gesprek gaan over je kind?  Wil je dit gesprek voorbereiden of wil je het graag samen doen?

Leerkrachten

Zie de aparte pagina of klik op deze link!