top of page

Voor wie?

WhatsApp Image 2022-08-19 at 12.22.46 PM.jpeg
Jongeren in het Secundair en Hoger Onderwijs

Zit je in het secundair of hoger onderwijs en wordt de combinatie van al je activiteiten wat veel?  Hoe organiseer je je agenda om zowel de academie, de groepswerken, het sporten, het leren, het afspreken en uitgaan op elkaar af te stemmen?  Dan kan een versterking van de executieve functies plannen en organiseren of prioriteren of impuls-inhibitie (of niet meer ingaan op elke leuk aanbod) een steun voor je betekenen. 

 

Vind je het niet evident om samen te werken met anderen?  Begrijpen anderen je ideeën niet zo goed omdat ze te ingewikkeld zijn?  Of is het lastig om deze te vertellen omdat er teveel informatie in je hoofd zit? Het praten het denken niet kan volgen?  Zie je een andere structuur in een taak of heb je het lastig om de (te) trage opstart van je groepsgenoten te appreciëren?  Het werken in groep verloopt niet altijd even vlot.  Het spreken hierover -de meta-cognitie- en je eigen aandeel hierin -de zelfreflectie- is nog minder evident.  Wil je graag hier steun in ondervinden, dan kan dat zeker.  Samen zoeken we uit wat jouw nood is en hoe je hierin stappen vooruit kan zetten.  

 

Zit je wel eens achter je boeken, braaf aan je bureau uren te kijken en te lezen en merk je dan dat je relatief weinig opgestoken hebt?  Misschien is je scala aan leerstrategieën te beperkt of niet voldoende afgestemd op de studie die je doet.  Samen kunnen we kijken wat voor jou de uitdaging vormt.  Gaat het over reproduceren, inzichtelijk leren, jezelf kritisch inschatten of is het eerder een kwestie van testen en examens leren maken?  Samen kritisch kijken en dan bijleren. En ik beloof niet dat leren leuk wordt.  We proberen in de eerste plaats de efficiëntie te verhogen.  

 

Heb je nog nooit moeten studeren en ben je sterk in het vinden van uitvluchten "Ik heb geen motivatie", "Ik begrijp het niet", "De leerkracht heeft het niet goed uitgelegd".  Samen trachten we die kloof te overbruggen.  Hoe vraag ik hulp?  Wat kan ik nog doen als deze inspanning (nog) niet geloond heeft?  Wat is veel en hard werken?  Technieken, reflecties, concrete suggesties en een dosis moed krijg je zeker aangeboden.  

Krijg je in de nacht koud zweet wanneer je denkt aan de spreekbeurt die eraan komt?  Of sta je te trillen op je benen wanneer je die mondelinge opdracht van Frans moet voorbrengen?  Met welke technieken kan je jezelf rustiger maken en wat zijn voor jou helpende gedachten?  We maken samen de zoektocht.  

En waarschijnlijk is jouw vraag nog net iets anders, maar aarzel niet om ze te stellen.  Samen zoeken we uit wat jij nodig hebt.  Als ik je niet kan ondersteunen, ben ik ook zo eerlijk om dit te zeggen.  Op die manier garanderen we een respectvolle en open wijze van werken.  Want dat is wat je doet in een atelier, samen bouwen aan je plan. 

Hoogbegaafd autisme leer-/ ontwikkelingsuitdagingen studiebegeleiding pedagoog plannen en organiseren hoogbegaafd

bottom of page