top of page
Welkom bij Park-Atelier

Park-Atelier startte in 2013 in Turnhout. Een praktijk voor kinderen met leer- en of ontwikkelingsuitdagingen die extra steun kunnen gebruiken op school en de context daarrond.  

Park-Atelier maakt zich sterk een persoonlijke aanpak uit te werken die tegemoet komt aan jouw specifieke behoeftes (al dan niet met een diagnose).

 

Ben je zoekend naar meer orde, overzicht en structuur of heb je nood aan een specifieke leerstrategie, dan kan je zeker beroep doen op Park-Atelier. Park-Atelier biedt geen bijles, wel specifieke ondersteuning.

Met 10 jaar ervaring achter de rug, kiezen we ervoor om nog specifieker in te zetten op jongeren die -in de groei naar zelfstandigheid- dat extra duwtje kunnen gebruiken.  Dit steeds vanuit een positieve insteek met oog voor de talenten en kwaliteiten van elke jongere.  

Kortom, we bieden een grote expertise en open blik om samen op weg te gaan in het boeiende proces van nieuwsgierigheid en leren.  

Buiten: gewoon exclusief

Soms dwingt een realiteit je tot creativiteit. 

 

In het voorjaar van 2020 werden we allemaal gedwongen om onze contacten te stoppen.  Veel van de jongeren die ik begeleidde, hadden het ontzettend zwaar.  Omdat het digitale werken niet voor iedereen een oplossing bood, ben ik vrij snel overgegaan tot buiten werken.  De zon speelde natuurlijk in ons voordeel. 

Wat een tijdelijke oplossing leek, is uitgegroeid tot een handelsmerk.  Sinds dat voorjaar gaat elk uur ondersteuning buiten door. 

 

Dit heeft een positief effect op concentratie en doelgerichtheid. Dit biedt extra zuurstof aan de hersenen die zeker 20% van het verbruik voor hun rekening nemen. Er is ook minder afleiding aanwezig.  Zo geven we het voorbeeld dat "verse lucht" essentieel is in je ontwikkeling en je leren.  

 

Ook tijdens de winter, zelfs wanneer het vriest, werken we buiten door.  Want er bestaat geen slecht weer, enkel niet aangepaste kledij.  

Over mezelf

Mijn naam is Greet De Clerck. Park-Atelier is ontstaan vanuit een specifieke betrokkenheid op de groei van jongeren, mijn scholing en werkervaringen. 

Ik vind het een boeiende uitdaging om me in te werken in het perspectief en denken van elke jongere en van daaruit te kijken naar zijn beleving van de wereld rondom hem. 

Ik ben ook moeder van 5 kinderen en dat zorgt zeker voor de nodige relativering.  

Contact gegevens

​​Koninklijkelaan 101
2600 Berchem Antwerpen

parkatelier.greet@gmail.com

GSM +32 (0)494/70.97.43

  • w-tbird

Hoogbegaafd autisme leer-/ ontwikkelingsuitdagingen studiebegeleiding pedagoog plannen en organiseren hoogbegaafd

bottom of page